Bland dig ... i politik


De flest har en mening om politik. Man behøver blot være en flue på væggen til en familiefest eller møde op til "3. halvleg" i fodboldklubben. Ofte drejes snakken ind på et politisk emne.


Mange mener noget, men har svært ved at finde ud af, hvordan man gør sin mening gældende - bortset fra sure opstød i kommentarsporet på Facebook. Det følger der her nogle råd til med fokus på lokale forhold i Roskilde og Lejre. 

Meld dig ind i Liberal Alliance

... og modtag invitationer og nyheder. 

Dagsordener, borgermøder og høringer

Hvis man vil påvirke en beslutninger, skal det helst ske inden den tages. Følg med i, hvad der er på programmet i byråd og udvalg, skriv til din lokalpolitiker, hvis du har noget på hjertet eller ligger inde med nyttig viden, og mød evt. op til borgermøder og giv dit besyv med.

Dagsordener for byråd og udvalg

Bemærk muligheden for at abonnere.

Lokalpolitikere

Vi anbefaler naturligvis at gå til vores liberale politikere

Borgerforslag - sæt din egen dagsorden

De fleste kender efterhånden muligheden for at fremsætte landspolitiske borgerforslag, som skal behandles i Folketinget. Men vidste du, at der er samme mulighed lokalt. På nationalt plan kræves der 50.000 underskrifter. Det er svært at opnå. Men lokalt kræves kun 500 for at få din sag på byrådets dagsorden.

Begge kommuner har desuden et online sted til borgerinddragelse og debat: viskaber.roskilde.dk og vores.lejre.dk 

Arrangementer, møder og begivenheder

Mød op til lokale arrangementer i LA Roskilde & Lejre. Her vil du udover det konkrete indhold i hvert enkelt arrangement helt sikkert møde ligesindende, medlemmer af lokalbestyrelsen, lokalpolitikere og endda ofte også et folketingsmedlem.

Følge Liberal Alliance på sociale medier

Roskilde

Facebook

Lejre

Facebook

Nationalt

YouTubeFacebookTwitterInstagramTikTok

Tal med din lokalpolitiker eller følg med på sociale medier

Find din liberale lokalpolitiker her.

Lokal presse

Følge med i de lokale nyheder og bidrag til debatten.

"Jeg har for travlt"

Hvis du ikke gider, eller bare har for travlt med alt muligt andet, kan du også satse på, at andre gør og "købe aflad" ved at støtte vores lokale arbejde med kolde kontanter eller ved at melde dig ind i vores erhvervsklub. På forhånd tak.