Joachim Riis

Spidskandidat - Kommunalvalg 25 - Lejre Kommune

Suppleant til Folketinget


E-mail: joachim_riis@hotmail.com 

Facebook

Joachim er født i Næstved, men flyttede i 1992 til Gershøj med sine forældre. Her havde Joachim hele sin opvækst og nød godt af Lejre Kommunes smukke natur og trygge rammer. Han gik på den gamle Sæby-Gershøj Skole som nu er Sofiehøj Friskole. Efter 7. klassetrin flyttede han med resten af sin årgang til Kirke Hyllinge Skole hvor han gik indtil han startede på Roskilde Handelsskole i 2005. Inden Joachim flyttede tilbage til Lejre Kommune i 2017, boede han med sin hustru i København og senere Hedehusene hvor de sammen fik en datter. Da lillesøster meldte sin ankomst, flyttede den lille familie tilbage til Lejre Kommune.


Joachim har arbejdet 13 år i modebranchen hvor han bl.a. har været butikschef, landechef, distributør og entreprenør med eget brand. I øjeblikket arbejder han som konsulent for YellowBeard i Gentofte. I sin fritid spiller han fodbold i sin lokale klub, Kirke Hyllinge IF, hvor han ligeledes er Seniorformand og medlem af bestyrelsen.


Joachim blev medlem af Liberal Alliance i 2021 efter flere private opfordringer fra partiformand, Alex Vanopslagh, og blev efterfølgende hurtigt kandidat til kommunalvalget i november 2021. Her fik han flest personlige stemmer for Liberal Alliance i Lejre Kommune, på trods af at stå nederst på kandidatlisten. Joachim var senest folketingskandidat til folketingsvalget i 2022 hvor han fik tredje flest stemmer fra Liberal Alliance (Sjællands Storkreds) hvilket gjorde ham til 1.suppleant til Folketinget for Liberal Alliance, Sjællands Storkreds. Joachim bemærkede sig ved at være den eneste kandidat som førte en kampagne uden valgplakater, bannere, brochurer eller andre remedier. En kampagne udelukkende bestående af organiske opslag på sociale medier samt online kandidattest gjorde udslaget. En bedrift som vakte en del interesse i det politiske landskab og medierne.


Joachim er en liberal vagthund. Han går op i frihed, ansvarlighed, troværdighed og gennemsigtighed. Han kæmper for at komme den danske politikerlede til livs. Han er ikke bange for at være en atypisk politiker som er kontant, ærlig og direkte i sin kommunikationsform. Han mener, at borgeren kommer før systemet og ønsker langt mere fokus på hovedopgaven og mindre bureaukrati. Han ønsker en mere effektiv og gennemsigtig kommune med mere plads til den individuelle borger, frit valg og bedre trivsel for børn, unge og ældre. Joachim vil som spidskandidat til KV25 i Lejre Kommune bl.a. kæmpe for at styrke foreningslivet, erhvervslivet og mobiliteten i kommunens infrastruktur.